What is the average speed of a car that goes 540 miles in 6 hours?

What is the average speed of a car that goes 540 miles in 6 hours?

Speed distance and time

2- A train travels at a speed of 30 mph and travel a distance of 240 miles. How long did it take the train to complete its journey? 8 hours
3- A car travels a distance of 540 km in 6 hours. What speed did it travel at? 90km/h

What is the average speed of a car that travels 400 miles in 5 hours and 20 minutes?

1 Expert Answer Speed = miles/hour, so divide the miles by the hours. Note that 5 hours and 20 minutes = 5 20/60 = 5 1/3 = 16/3 hours.

What is the average speed of a car that travels?

Speed

Speed Typically found
0 km/h Stationary objects, not moving, parked car
1 m/s, 3.6 km/h Average human walking speed
20 km/h Easy cycling speed on a bicycle
50 km/h Typical car speed on residential roads or busy city roads

How long does it take to drive a distance of 260 meters at a speed of 65 m s?

Answer. Driving for 4 hours at 65 miles per hour will result in you traveling 260 miles.

What is the rate of 60 km in 5 hours?

60 km × 5 hours = 300 km.

200 km/hour

How many hours is 60 km?

However, it’s simpler to realise 60 km/h means 1 km each minute. So 5 km/h means 5 minutes. 30 km will take 30 minutes and, of course 60 km will take 60 minutes (an hour).

What is the speed of a car that travels 400m in 20 minutes?

400m in 20s by using the formula: average speed = distance traveled / elapsed time = 400m/20s = 20m/s. However, this is an average speed so the car could have been moving faster or slower at different points during those 20 seconds.

What is your speed if you can run a distance of 500 m in 3 minutes?

6.2 Miles per Hour

What is the average speed of a walker who walks 500 m in 400 seconds?

Divide 500 by 400 and you’ll get 1.25m/sec.

50 km per hour

8 m/s.

16.66 m/s

3.6 hours

7.35 m/s

How far does a car go that travels a speed of 100 m/s for 20 sec?

5 metres per second

7.5

How far in meters will you travel in 180 seconds running at a rate of 6 m s?

1 Expert Answer There are 60 seconds in 1 minute. So, 3 minutes is the same as 3×60=180 seconds. If you travel 6 m/s (meaning after 1 second, you’ve run 6 meters), then after 3 minutes (or 180 seconds), you have run 6×180=1080 meters.

1080 meters

How far in meters will you travel in 120 seconds running at a rate of 6 m s?

What is the speed of a jet plane that travels 528 meters in 4 seconds? 132 m/s
How far (in meters) will you travel in 3 minutes running at a rate of 6 m/s? 1,080 m
How many seconds will it take for a satellite to travel 450 km (1,000m = 1km) at a rate of 120 m/s? 3,750 s

5/6 m/s

What is the speed of a sailboat traveling 100m in 40s?

Answer: The speed of the sailboat is 0.71m/s.

How is speed and velocity similar?

Speed and velocity are related in much the same way that distance and displacement are related. Speed is a scalar and velocity is a vector. Speed gets the symbol v (italic) and velocity gets the symbol v (boldface). Average values get a bar over the symbol.

What is the speed of a horse that runs a distance of 1.2 miles in 2.4 minutes?

Speed Practice Problems